Η αυτοέκδοση άλλαξε.

Απαράμιλλη αισθητική, προσεκτική επιμέλεια και αξεπέραστη ποιότητα — με 45 χρόνια εκδοτικής εμπειρίας.

Πάνω από 10.000 νέα βιβλία κυκλοφορούν κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Πώς μπορεί ένα από αυτά να ξεχωρίσει, να βρει το δικό του κοινό ή να γίνει ένα πραγματικά πολύτιμο δώρο για φίλους;

Από ολιγοσέλιδες εκδόσεις ποιητικών έργων, μέχρι απαιτητικά πανεπιστημιακά συγγράμματα ή εκδόσεις τέχνης — η «Άλφα» αποτελεί τη σωστή επιλογή για όσους εκτιμούν το καλό βιβλίο και επιθυμούν την καλύτερη δυνατή ποιότητα για το υλικό τους, σε όλα τα στάδια της παραγωγής και διάθεσής του. Επίσης, αποτελεί την ιδανική επιλογή για όποιον έχει πίστη στο προϊόν των πνευματικών του κόπων, επιθυμεί να αποφύγει τη χρονοβόρα και αμφίβολου αποτελέσματος διαδικασία υποβολής χειρογράφου σε εκδοτικούς οίκους και έχει τη δυνατότητα χρηματοδότησης μιας ολοκληρωμένης έκδοσης, διατηρώντας ο ίδιος τον έλεγχο του τρόπου κυκλοφορίας και διαχείρισης του τελικού προϊόντος.

Σε έναν χώρο γεμάτο από στρεβλώσεις και σύμφυτα με τη λειτουργία του προβλήματα, όπως αυτός του βιβλίου, έχει παρατηρηθεί ότι οι νέες εκδόσεις παρουσιάζουν όλο και μεγαλύτερη αδυναμία να καλύψουν τα αρχικά έξοδα παραγωγής, με αποτέλεσμα οι εκδότες να διστάζουν όλο και περισσότερο να επενδύσουν σε νέα βιβλία, παρότι ενδέχεται να αναγνωρίζουν πως ορισμένα από αυτά παρουσιάζουν ενδιαφέρον και έχουν ιδιαίτερη αξία. Μέσω της «Άλφα» οι δημιουργοί καλούνται να αποφασίσουν οι ίδιοι αν αξίζει να επενδύσουν στην έκδοση του έργου τους, ορίζοντας τις συνθήκες και αποκομίζοντας μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη σε περίπτωση επιτυχίας του απ’ ό,τι αν αυτό εκδιδόταν με δαπάνες κάποιου εκδοτικού οίκου. 

Για κάθε νέα κυκλοφορία, η «Άλφα» προβαίνει σε ενημέρωση ολόκληρου του δικτύου διανομής βιβλίων Ελλάδας και Κύπρου προκειμένου το βιβλίο να είναι διαθέσιμο παντού. Ωστόσο, στο πλαίσιο της δόμησης μιας σχέσης που βασίζεται στην ειλικρίνεια, διευκρινίζεται ότι η «Άλφα» δεν αναλαμβάνει τη διαφημιστική προώθηση των βιβλίων ούτε και τη χρηματοδοτούμενη τοποθέτησή τους σε βιβλιοπωλεία. Εφόσον, όμως, το βίβλιο σας ξεχωρίσει μεταξύ των νέων κυκλοφοριών, η «Άλφα» εξασφαλίζει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε αυτό, ώστε οι ενημερωμένοι βιβλιοπώλες και το αναγνωστικό κοινό να προσφέρουν τη στήριξη που του αξίζει.

Η «Άλφα» δεν αναλαμβάνει την έκδοση παιδικών βιβλίων.

Συμβουλές προς πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς

Εφόσον έχετε ακόμα
κάποιες αμφιβολίες, ζητήστε
πρώτα τη γνώμη των φίλων σας και, πριν αποφασίσετε να πραγματοποιήσετε το επόμενο βήμα σας, δηλαδή να επιλέξετε τον εκδοτικό οίκο που σας ταιριάζει, καταθέστε το υλικό σας σε γνωστά και καθιερωμένα περιοδικά και ιστοσελίδες, λαμβάνοντας μια πρώτη αξιολόγηση του έργου σας.

Η «Άλφα» δεν απευθύνεται
μόνο σε ιδιώτες που
επιθυμούν το έργο τους να αποκτήσει υλική υπόσταση και να διατεθεί στο ευρύ κοινό ή να αποτελέσει δώρο προοριζόμενο για άτομα της επιλογής τους, αλλά παρέχει αξιόπιστες επιλογές σε φορείς (Ιδρύματα, Σχολές) ή εταιρείες (καλύπτοντας τις ανάγκες συνεδρίων, εταιρικών δώρων, εκδόσεων που συνοδεύουν άλλα έργα), σύμφωνα με κοστολόγιο το οποίο υπολογίζεται άμεσα και κατοχυρώνεται με σύμβαση έκδοσης.

Άλφα: μια υπηρεσία της Fairead (Τηνιακό Εργαστήριο Βιβλίου, Νόρδεστρωμ 5, 84200 Τήνος)

Κεντρική διάθεση (χονδρική και λιανική): Βιβλιοπωλείο Σ22 (Κ. Σμολένσκη 22).